Hem
Logo of business

Copyright © All rights reserved

Logo of business
GoCo Health Innovation City
GoCo Health Innovation City
GoCo Health Innovation City
GoCo Health Innovation City
Logo

GoCo Health Innovation City

  • Sektor: Bygg, Mark, Teknik

  • Projekttyp: Stadsdel

  • Status: Pågående

  • Byggstart: 2019

  • Plats: Mölndal

  • Kund: GoCo

  • Webbplats: goco.se

I Mölndal bygger vi GoCo Health Innovation City - en ny stadskärna inom hälsa och medicinsk forskning.

I Mölndal, söder om Göteborg, växer GoCo Health Innovation City fram som ett kluster för hälsa, medicinsk utveckling och digitala hälsotjänster. Detta område, som tidigare var ett industriområde, har ett strategiskt läge bredvid Astra Zenecas forskningsanläggning, där världsledande företag inom hälsoindustrin redan är etablerade. Genom att samla företag, bostäder och ett pulserande stadscentrum förvandlas området nu till ett nyskapande stadsområde.

Inom några år kommer klustret att bestå av ca 350 små och stora företag, och bli en knytpunkt för forskare och studenter inom life science-segmentet. Området har potential att skapa 7000 jobb som tillsammans utvecklar framtidens hälsoteknik.

En viktig del av projektet är ett stort fokus på att hitta innovativa och hållbara lösningar. För GoCo House valdes en unik lösning för stommen, en hybrid mellan håldäcksbjälklag i betong och balkar och pelare i limträ. Besparingen av CO2 jämfört med en traditionell stomme bestående av stål och betong är ca 2 ́400t CO2.

2021 färdigställde BRA Bygg Fujirebio House som blev den första byggnaden på det nya området. Den 21 000 kvadratmeter stora signaturbyggnaden GoCo House öppnades i februari 2023. Byggnaden har faciliteter som kontor, konferensområden, mötesrum, restaurang och café.

Det första området kommer att vara helt färdigställt år 2025. Redan nu kartläggs nästa område för utveckling.

Intresserad? Kontakta oss