Hem
Logo of business

Copyright © All rights reserved

Logo of business
Pressmeddelande

BRA Bygg bygger GoCo Care

BRA Bygg bygger GoCo Care

2022-11-07

BRA Bygg har tecknat ett totalentreprenadavtal med GoCo Health Innovation City för uppförandet av GoCo Care i Mölndal. Projektet innefattar nyproduktion av ett nyskapande vård- och omsorgsboende bestående av 60 lägenheter i tre våningsplan. Vid färdigställande kommer byggnaden, som blir en del av innovationsklustret, även innehålla en livsmedelsbutik och restaurang. Den totala ytan landar i ca 10 000 kvm.

- Vi är mycket stolta över vårt fortsatta förtroende att få vara med och bidra till utvecklingen av GoCo Health Innovation City. Framför allt är det stimulerande att vara en del av ett hållbarhetsprojekt som på många sätt är unikt. Vi ser fram emot ett riktigt bra samarbete och att utforma GoCo Care till ett fantastiskt tillskott i den nya stadsdelen, säger Patrik Jansson, Avdelningschef BRA Bygg.

Det är Norlandia som öppnar det forskningsinriktade äldreboendet med ambitionen att skapa framtidens omvårdnad.

- Med den här etableringen hoppas vi få ännu större möjligheter att samarbeta med forskare och andra företag som delar vår och GoCos vision om att öppenhet och samskapande är vad som driver innovation, säger Nathalie Boulas Nilsson, Sverigechef för Norlandia Health & Care Group.

I Mölndal söder om Göteborg växer GoCo Health Innovation City fram – en ny stadsdel med fokus på hälsa, medicinsk utveckling och digitala hälsotjänster. Visionen är att skapa ett innovationskluster för hälsa där samarbete och informationsutbyte leder till tekniska framsteg.

2021 färdigställde BRA Bygg Fujirebio Diagnostics som blev den första byggnaden på det nya området.

För ytterligare information kontakta:

Magnus Riemer
Koncernchef BRA Group
031 - 89 44 02
magnus.riemer@brabygg.se

Patrik Jansson
Avdelningschef BRA Bygg
031 - 89 44 13
patrik.jansson@brabygg.se

Intresserad? Kontakta oss