Hem
Logo of business

Copyright © All rights reserved

Logo of business
Tillsammans gör vi skillnad
Tillsammans gör vi skillnad
Tillsammans gör vi skillnad
Tillsammans gör vi skillnad
Tillsammans gör vi skillnad
Tillsammans gör vi skillnad
Tillsammans gör vi skillnad
Tillsammans gör vi skillnad
Logo

CSR-arbete

Team BRA för Cancerfonden 
Team BRA består idag av 38 lokala partnerföretag i Göteborgsregionen. Tillsammans ska vi arbeta för att öka motiveringen till ett hälsosammare liv hos våra medarbetare samtidigt som vi samlar pengar till Cancerfonden. Insamlingen kommer till stor del bestå av donationer från BRA-koncernen och våra partnerföretag men även av externa bidragsgivare som exempelvis medmotionärer vi möter under träningsrundorna. Läs mer om Team BRA.

Huvudpartner Häcken 2022

Stolt huvudsponsor till Häcken BK
BRA Bygg AB har sedan 2008 varit stolt huvudpartner till BK Häcken. Våra värderingar stämmer väl in på föreningen BK Häcken och vårt samarbete är sedan länge utvecklande för bägge parter. 

Mustaschkampen
Varje dag, varje månad, varje år får tusentals män diagnosen prostatacancer. Det är Sveriges vanligaste cancersjukdom. Mer pengar behövs i kampen mot prostatacancern till forskning för bättre diagnos- och behandlingsmetoder samt opinionsbildning. BRA skänker årligen en summa direkt till Mustaschkampen utefter hur många mustaschbilder vi får in från våra medarbetare. Ju fler inskickade bilder - desto större summa doneras!

Rosa bandet 
I Sverige får 8000 personer bröstcancer, varje år. Det är den vanligaste cancersjukdomen bland kvinnor men tack vare forskningens framsteg överlever åtta av tio kvinnor bröstcancer. På 1980-talet var det sex av tio. Nu upptäcks fler fall i det tidiga skedet och behandlingsmetoderna har blivit bättre. Oktober månad är den internationella bröstcancermånaden och vi på BRA är självklart med och stöttar cancerfondens arbete med en gåva – och hissar de rosa flaggorna för att hylla cancerfondens arbete. En gång om året klär sig våra medarbetare i rosa och uppmärksammar kampanjen.

Barncancerfonden
Barncancerfonden är en lokalt förankrad stöd- och påverkansorganisation som arbetar för att varje barn och familj kan leva ett gott och långt liv. BRA stödjer Barncancerfonden som har målsättningen att bekämpa barncancer och dess konsekvenser för den som drabbas idag och i framtiden.

Great Andoh Ghana
BRA AB har varit med och sponsrat ett skolprojekt i Ghana. I Ghana 28 km väst om Accra ligger Kasoa och Great Andoh International School. Idag är Great Andoh en väl fungerande verksamhet med barnhem och skola för ca 70 barn i åldrarna 1 till 14 år. Skolan byggdes 2009 med hjälp av sponsorer och har blivit registrerad av Ghanas skolmyndighet. Vårt motto på Great Andoh är att barnen är föräldralösa men inte familjelösa.

Skolan fyller de krav som skolinspektionen kräver för att driva en verksamhet på kort sikt. På lång sikt kommer det dock att krävas mer för att vi ska få fortsätta driva både barnhem och skola. Mycket skulle dessutom behöva göras för att förbättra barnens miljö och trygghet.

Efter över två års förhandlingar fick vi äntligen köpa mark. Den nya skolan ligger i ett tryggare område ca 15 minuters bilresa från Kasoa. BRA AB i Göteborg ansvarade för själva bygget. Ett ghanesiskt byggföretag har utfört jobbet med styrning från BRA AB. För deras engagemang och generositet är vi otroligt tacksamma och det kändes både tryggt och smidigt att de ledde projektet.

 

Intresserad? Kontakta oss