Hem
Logo of business

Copyright © All rights reserved

Logo of business
Nyheter

BRA bygger Mölnlyckes nya huvudkontor – GoCo Health Innovation City fortsätter utvecklas

BRA bygger Mölnlyckes nya huvudkontor – GoCo Health Innovation City fortsätter utvecklas

2022-03-16

Under hösten 2021 överlämnade BRA Bygg den första byggnaden i det framväxande GoCo Health Innovation City. Sedan dess har arbetet med bland annat signaturbyggnaden GoCo House pågått för fullt – och nyligen blev det klart att projektområdet vidgas ytterligare med ännu en fastighet. Det nya projektet omfattar en totalt 16 000 kvadratmeter stor byggnad och har en kontraktssumma på cirka 480 miljoner kronor.

Under det tredje kvartalet av 2022 förväntas BRA Bygg kunna påbörja arbetet med det medicintekniska företaget Mölnlyckes nya huvudkontor i GoCo Health Innovation City. Byggnaden placeras centralt i det framväxande området och med en totalyta om 16 000 kvadratmeter beräknas den i framtiden kunna rymma cirka 800 medarbetare. Invändigt läggs stort fokus på flexibla kontorslokaler med ytor för sociala möten och projektarbeten och utvändigt ramas byggnaden in av större glaspartier mot fasaden i naturmaterial.

– Vi är mycket glada över att nu ta ytterligare ett stort steg mot att förverkliga ett huvudkontor i världsklass. Det nya kontoret uppförs från grunden helt utifrån våra behov och kommer bland annat inkludera en förstklassig R&D-anläggning, flexibla samarbetsytor och en fantastisk arbetsmiljö, säger Zlatko Rihter, vd och koncernchef vid Mölnlycke, i ett pressmeddelande från GoCo Health Innovation City.

Ansvarig arkitekt bakom projektet är Kanozi, som även har ritat BRA Byggs redan överlämnade byggnad Fujirebio. BRA beräknas kunna inleda arbetet under hösten 2022 med grund- och markarbeten på projektområdet. Planerad överlämning sker under 2024.

– GoCo Health Innovation City kommer bli en fantastisk ny stadsdel som kommer tillföra enormt mycket till både Mölndal och Göteborg med omnejd. Vi är stolta över att få vara en del av detta och att nu få ytterligare förtroende till att fortsätta utveckla området, säger Patrik Jansson, avdelningschef på BRA Bygg.

Intresserad? Kontakta oss