Hem
Logo of business

Copyright © All rights reserved

Logo of business
Nyheter

BRA Bygg tilldelas första markanvisningen för Lunnagården

BRA Bygg tilldelas första markanvisningen för Lunnagården

2022-02-23

Nyligen blev det klart att BRA Bygg får den första markanvisningen i utvecklingsområdet Lunnagården vid Söderleden i Mölndal. Kommunstyrelsen i Mölndal har gett klartecken för den 40 000 kvadratmeter stora markanvisningen och ambitionen är att BRA Bygg ska skapa ett nytt och attraktivt företagskluster inom området.

Lunnagården är en av de största företagssatsningarna i Mölndals historia. Området ligger i nära anslutning till Söderleden och enligt detaljplanen beräknas området till 155 000 kvadratmeter. BRA Bygg har tilldelats en markanvisning på 40 000 kvadratmeter.

– Det här är en viktig markanvisning för att det är en bekräftelse på att Mölndal och Lunnagården är en attraktiv plats att investera i. Den första markanvisningen sätter också ribban för kommande markanvisningar, säger Björn Marklund, stadsbyggnadschef, Mölndals stad i ett pressmeddelande.

Lunna Business Park
BRA Bygg går in med höga ambitioner för området med planer på att skapa en attraktiv företagsby och kontorskluster. Intentionen är att bidra till att Mölndal berikas med en dynamisk företagspark där olika profiler och verksamheter kan fortsätta utvecklas tillsammans. Visionen är att genomföra detta med höga klimatmål och ett stort fokus på att skapa en innovativ och kreativ miljö.

– Lunnagården har enormt stor potential och ligger geografiskt sett perfekt för företag inom Göteborgsregionen. Vi går in med höga hållbarhetsambitioner och ett klimatsmart perspektiv. BRA ser fram emot att få utveckla Mölndal till en ännu mer attraktiv kommun, säger Magnus Riemer, koncernchef på BRA.

För mer information, kontakta Magnus Riemer:
magnus.riemer@brabygg.se
031-89 44 02

Intresserad? Kontakta oss