Hem
Logo of business

Copyright © All rights reserved

Logo of business
BRA Bygg partner till Wangeskolan – förenklar utbildningsprocessen för branschen
BRA Bygg partner till Wangeskolan – förenklar utbildningsprocessen för branschen

BRA Bygg och Wangeskog lanserar nytt utbildningspaket – erbjuder utbildningar med VR-teknik

2021-10-06

Nyligen lanserades Wangeskolan – ett nytt komplett utbildningspaket utvecklat av Wangeskog och BRA Bygg. Den nya portalen och utbildningsmetoden riktar sig till personal inom bygg- och anläggningsbranschen med målet om att förenkla utbildningsprocessen.

– Vi ser en tydlig efterfrågan hos många av våra kunder, både stora och mindre företag. Inte bara på utbildningarna i sig utan även på ett smidigt sätt för att förutse behovet av utbildningar, säger Magnus Jakobsson, regionchef Väst på Wangeskog.

Digitaliseringen och säkerhetstänket inom bygg- och anläggningsbranschen går dagligen framåt. Trots detta är administrationen kring de olika kravutbildningarna ofta väldigt tidskrävande. Det är med grund i detta som Wangeskog och BRA Bygg tillsammans med Avient utvecklade det nya utbildningspaketet Wangeskolan – en ny utbildningsportal med bred spännvidd av utbildningar. Genom ett nära samarbete med företaget Twin sites kan vissa specifika utbildningar dessutom genomföras genom Virtual reality-teknik, exempelvis kvartsdamm.

I mitten av september genomfördes Wangeskolans första utbildning ute på BRA Byggs projekt Uni3 by Geely. Inne i Wangeskolans egna byscha fick kursdeltagarna färska upp kunskaperna om kvartsdamm och hur partiklarna påverkar hälsan. Med hjälp av virtual reality kunde de följa dammet från uppkomsten på arbetsplatsen till lungorna för att se partiklarnas inverkan på kroppen.

- Det är så häftigt att kunna gå in i den här världen och utsätta sig själv för risker utan att rent fysiskt behöva utsätta sig själv för risker i verkligheten, säger Viktor Bergstrand, arbetsmiljösamordnare på BRA Bygg.

Det stora mervärdet med Wangeskolan är just helhetslösningen kring planering, bokning och budgetering för lärande. Administrationen kring utbildningar är ofta tidskrävande och genom den nya portalen minimeras hanterandet. Alla kursdeltagares registrera enkelt via sin mejladress och när det är dags att färska upp kunskaperna skickas en notis direkt till rätt mottagare.

- Vi ser en tydlig efterfrågan hos många av våra kunder, både stora och mindre företag. Inte bara på utbildningarna i sig utan även på ett smidigt sätt för att förutse behovet av utbildningar, säger Magnus Jakobsson, regionchef Väst på Wangeskog.

Intresserad? Kontakta oss