Hem
Logo of business

Copyright © All rights reserved

Logo of business
Nyheter

Trästaden i Wendelstrand blir verklighet

Trästaden i Wendelstrand blir verklighet

2020-07-01

Nu är det klart att trästaden Wendelstrand i Mölnlycke blir verklighet. Nyligen antog Härryda kommun sin första byggherredrivna detaljplan där ett nedlagt stenbrott ska förvandlas till 900 bostäder i trä.
– Det är glädjande att vi nu kan genomföra ett av Europas största träprojekt med planerad byggstart redan i år, säger Joakim Garfvé, fastighetschef och grundare på Next Step Group

Trästaden Wendelstrand i Mölnlycke blir nu verklighet. Tillsammans med likadelägarna Next Step Group ska BRA Bygg nu genomföra framtidens hållbara boende – helt i trä. Visionen bakom det stora projektet ligger den världsrankade arkitektbyrån Snøhetta bakom.

– Utan byggherrens visioner och engagemang hade vi knappast nått längre än ett antal fyrkantiga boxar i ännu ett industriområde. Tack vare den exploatörsdrivna detaljplansprocessen begåvas vår kommun med ett nyskapande bostadsområde. Dit hade vi aldrig kommit på egen hand, säger Per Voberg, ordförande i kommunstyrelsen i Härryda kommun i ett pressmeddelande.

Detaljplanen för projektet färdigställdes i början av 2020 och nyligen blev det klart att Härryda kommun antagit planen.  Planeringen av den första etappen är i full gång med förhoppningen om byggstart redan i år – då ska ett nedlagt stenbrott förvandlas till ett trivsamt område med 900 bostäder i trä.

– Vi tror starkt på fördjupningen av vårt samarbete med Next Step Group, och på att träbyggnation är det bästa sättet att nå våra viktiga klimatmål säger Magnus Riemer på BRA Bygg, som byggt merparten av Next Steps projekt genom åren.

Fakta om Wendelstrand:
Projektet byggs i Mölnlycke vid västra änden av Landvettersjön och omfattar en total yta om 170 000 kvadratmeter och cirka 900 bostäder.

För med information:
Magnus Riemer, VD
BRA Bygg AB
031-89 44 00
magnus.riemer@brabygg.se

Intresserad? Kontakta oss