Hem
Logo of business

Copyright © All rights reserved

Logo of business
Nyheter

BRA köper in sig i Wendelstrand

BRA köper in sig i Wendelstrand

2019-10-10

Efter tio år av framgångsrikt samarbete blir Next Step och BRA Bygg lika delägare i stadsutvecklingsprojektet Wendelstrand. Tillsammans ska parterna förverkliga visionen om Wendelstrand som vägvisare mot framtidens hållbara boende i klimatsmarta trähus – en vision som samskapats med topprankade arkitektbyrån Snøhetta.

Wendelstrand i Mölnlycke är ett nyskapande projekt där ett uttjänt stenbrott förvandlas till ca 800 bostäder i en naturskön miljö vid Landvettersjön. Med den nya ägarkonstellationen tar området nu ett stort steg mot genomförande. Detaljplanen för området är i sitt slutskede och beräknas vara klar under början av 2020, med förväntad byggstart under andra kvartalet 2020.
Next Step och BRA Bygg är två entreprenörs- och ägardrivna bolag som förutom att de känner varandra väl förenas i en innovativ affärskultur med ett involverande arbetssätt.

- Vi har ett högt förtroende för varandra och våra bolag har en likartad DNA. Vi är därför oerhört glada att vi går samman i projektet med den gemensamma drivkraften att ta Sveriges träbyggnation till nya nivåer, säger Joakim Garvé, grundare och fastighetschef på Next Step.

- Vi tror starkt på fördjupningen av vårt samarbete, och på att träbyggnation är det bästa sättet att nå våra viktiga klimatmål säger Magnus Riemer på BRA Bygg, som byggt merparten av Next Steps projekt genom åren.

Projektet skapas i samarbete med topprankade norska arkitektbyrån Snøhetta – som också ritar områdets landmärke, Lakehouse, som består av restaurang, coworking-kontor och gym.

BRA Bygg köper 50 procent av aktierna av Nilum AB. Next Step äger fortsatt övriga 50 procent.

För mer information:

Magnus Riemer, VD Billström Riemer Andersson AB
Tfn: 031-89 44 02, magnus.riemer@brabygg.se

Joakim Garfvé, Next Step
Tfn: 031-712 69 01, joakim@nextstep.se

Intresserad? Kontakta oss