Hem
Logo of business

Copyright © All rights reserved

Logo of business
PRESSMEDDELANDE

BRA AB tecknar hyresavtal med Bankomat

BRA AB tecknar hyresavtal med Bankomat

2023-09-20

BRA AB (Billström Riemer Andersson AB) har tecknat hyresavtal med Bankomat AB för att bygga ett platskontor med kontantdepå i Borås. Projektet, som är av strategisk betydelse för Bankomat, syftar till att möjliggöra en smidig och effektiv hantering av kontanter i Västsverige.

Bankomat AB planerar att etablera ett platskontor med kontantdepå i området Nordskogen, Borås. Nu har BRA AB ingått ett hyresavtal med Bankomat för att möjliggöra utvecklingen av lokalen. Byggnationen, som kommer att ledas av BRA Bygg, påbörjas i slutet av september, och projektet väntas stå klart i juli 2024.

– Vi är glada för förtroendet, och ser fram emot att få vara en del i att skapa trygga förutsättningar för Bankomat under deras verksamhetsomställning. Det här är ett spännande projekt vi känner stort engagemang för att i samverkan förverkliga, säger Magnus Andersson, VD på BRA Bygg.

Från kontantdepån om ca 1650 kvadratmeter kommer Bankomat att transportera kontanter till och från kontantautomater i hela Västsverige.

– Borås har ett strategiskt viktigt läge genom närheten till Göteborg och andra västsvenska städer. Från kontantdepån i Borås kommer vi att kunna transportera kontanter till och från kontantautomater i hela Västsverige, säger Stefan Wikman, värdehanteringschef för Bankomat AB.

Bankomat har under lång tid upphandlat kontanttransporter av värdebolaget Loomis. I februari 2023 beslutade Bankomat att bygga upp värdehantering i egen regi. Målsättningen är att under andra halvåret 2025 själva sköta alla kontanttransporter till och från företagets automater.

Bankomat ägs av Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, SEB och Swedbank med Sparbankerna. Bolaget är ledande inom kontanthantering i Sverige med nästan 600 kontantautomater och idag cirka 40 anställda.

För mer information, vänligen kontakta:

Niclas Spelmans, Avdelningschef BRA Bygg
031-794 43 26
niclas.spelmans@brabygg.se

Intresserad? Kontakta oss