Hem
Logo of business

Copyright © All rights reserved

Logo of business
BRA Bygg tar det första spadtaget för Eton Systems nya lokaler i Borås
BRA Bygg tar det första spadtaget för Eton Systems nya lokaler i Borås

BRA Bygg tar det första spadtaget för Eton Systems nya lokaler i Borås

2023-05-19

Nu är första spadtaget för Eton Systems nya lokaler i Borås taget. Färdigställande är planerat till första kvartalet 2024.

På måndagen togs det första symboliska spadtaget för Eton Systems nya lokaler i industriområdet Nordskogen, mellan Borås Djurpark och Frufällan utmed 42:an. Fastigheten som kommer rymma både kontor, produktion och lager, möjliggör för Eton Systems att möta den ökande efterfrågan på sina produkter och tjänster.

BRA Bygg (Billström Riemer Andersson Bygg AB) uppför en produktionshall om ca 3600 kvm med tillhörande kontor om ca 1800 kvm fördelat på två plan. Den nya produktionshallen byggs med en stomme i trä och förbereds, tillsammans med kontorsdelen, för att certifieras enligt miljöklassningssystemet BREEAM nivå Very Good. BRA Mark är markentreprenör och BRA Teknik huvudkontruktör.

- Vi är stolta över att vara en del av att göra verklighet av Eton Systems lokaler i ett naturnära och vackert område. Genom att bygga en modern anläggning, möjliggör vi för Eton Systems att möta den ökande efterfrågan och samtidigt upprätthålla en hållbar miljöprofil, säger Filip Stefansson, Avdelningschef på BRA Bygg.

Eton Systems är en världsledande tillverkare av takhängande conveyorsystem för produktionsanläggningar. Det anrika företaget har funnits i Gånghester i över 50 år och grundades 1967 som en avknoppning från skjorttillverkaren Eton. Många kunder återfinns i Europa, USA, men även i Afrika och Sydamerika.

- Eton Systems är mycket glada över att kunna ta detta viktiga steg i vår tillväxtstrategi genom att bygga denna moderna anläggning i Borås, säger Jerker Krabbe, VD på Eton Systems.

Vid årsskiftet genomfördes markförvärvet av BRA tillsammans med Travelmate AB och projektet beräknas färdigställas under första kvartalet 2024. Förutom satsningen med Eton Systems lokaler är BRA i startgroparna att utveckla ytterligare en fastighet i närområdet för framtida hyresgäster.

För mer information, kontakta:

Fabian Mikaelsson
Kommunikatör, BRA Bygg
fabian.mikaelsson@brabygg.se
031 - 309 89 01

Intresserad? Kontakta oss