Hem
Logo of business

Copyright © All rights reserved

Logo of business
Lindholmen, Göteborg

Uni3 by Geely B46

Logo of business

Uni3 by Geely B46

  • Sektor: Bygg, Mark, Teknik

  • Projekttyp: Kontorslokaler

  • Status: Pågående

  • Byggstart: 2022

  • Färdigställande: Sommar 2024

  • Plats: Lindholmen, Göteborg

  • Kund: Geely

Geely i Sverige fortsätter sin expansion av sitt företagscampus på Lindholmen i Göteborg. Fokus för det nya kontorshuset, som kommer bli den sjätte byggnaden på Geelys företagscampus ”Uni3 by Geely”, är att erbjuda externa hyresgäster något utöver det vanliga i Västsveriges tech-centrum. Nu har BRA Bygg tagit första spadtaget på Götaverkens gamla varvsområde vid Lindholmen som omfattar en 17 500 kvadratmeter stor kontorsyta. Enligt plan ska projektet stå färdigt för inflytt sommaren 2024.

“A home for innovators” - så kallas det prisbelönta Uni3-konceptet som ska utökas med ett nytt jättehus. BRA Bygg får återigen förtroendet att uppföra det nya tillskottet för att bygga vidare på visionen om ett hem för innovatörer. Det första spadtaget för det nya huset som ska utformas i linje med det befintliga temat har nu tagits.

Satsningen väntas sysselsätta 300 personer under två och ett halvt år. Budgeten för projektet beräknas till omkring 720 miljoner kr.

- Nu ser vi fram emot att färdigställa den sista delen av det omfattande uppdraget vi fått förtroendet för. Campuset har kommit att bli en attraktiv samlingsplats för framtidens företag i Göteborgsområdet, säger Anders Billström, projektledare för Uni3 by Geely i BRA Bygg AB.

Det nya huset med projektbeteckning B46 kommer vid färdigställande rymma en kontorsyta på 17 500 kvadratmeter. Planen är att BRA Bygg och Geely ska välkomna de nya hyresgästerna sommaren 2024.

Hyresgästerna kommer att gästas av ett flertal befintliga innovativa bolag i området. Några av de befintliga hyresgästerna i campusområdet är det nya bilmärket Lynk & Co och teknikutvecklare som Combine, Cevt och Sinix. Bolag med mycket resenärer kan glädjas av att Nordic Choice uppför ett nytt hotell på campus med Geelys sjätte hus som närmsta granne.

För mer information, kontakta:

Anders Billström
Projektledare & Partner, BRA Bygg AB
+46 31 89 44 01
anders.billstrom@brabygg.se

Stefan Lundin
Kommunikationschef, Geely
+46 721 84 38 68
stefan.lundin@geelycentre.com

Intresserad? Kontakta oss