Hem
Logo of business

Copyright © All rights reserved

Logo of business
BRA HQ2
BRA HQ2
BRA HQ2
Logo

BRA HQ2

  • Sektor: Bygg, Fastigheter, Mark, Teknik

  • Projekttyp: Kontor

  • Status: Pågående

  • Byggstart: 2023 Q3

  • Färdigställande: 2024 Q3

  • Plats: Röda Sten

  • Arkitekt: Arkitektbyrån Design

BRA bygger nytt huvudkontor vid Röda Sten i Göteborg med ett imponerande läge och arkitektur. Färdigställande planeras under hösten 2024.

På Banehagsgatan vid Röda Sten i Göteborg har bygget av BRA-koncernens nya huvudkontor påbörjats – ett unikt projekt där man får möjligheten att bygga i egenregi för eget bruk. Projektet omfattar kontor i fyra plan med en totalarea på omkring 2000 kvm.

Här är läget helt avgörande. Tomten är belägen intill Älvsborgsbrons södra fäste, vilket ger en fantastisk utsikt över Göta Älvs inlopp och det pulserande stadslivet längs kajen. I direkt närhet till kontoret finns även natursköna promenadstråk. Arkitekturen och materialvalen på byggnaden är noggrant utformade för att harmonisera med den omgivande miljön och smälta in i landskapet.

- Vårt nya huvudkontor kommer att bli en byggnad med hög arkitektonisk kvalitet, som inte bara symboliserar BRA:s kreativitet och kompetens, utan också en inspirerande plats för gemenskap och samarbete, säger Magnus Riemer, Koncernchef på BRA AB.

Byggnaden präglas av unika detaljlösningar. Byggnadens huvudvolym är svept i mustigt rödbrunt tegel och sätts därmed i dialog med det intilliggande Sockerbrukets brokiga bebyggelse. En utskjutande glasdel bryter skarpt av och ger byggnaden ett modigt och samtida utseende, med stark anknytning till läget.

Arbetet påbörjades i augusti 2023 och förväntas vara färdigställt under hösten 2024, då BRA flyttar från sitt nuvarande huvudkontor i Mölndal.

För mer information, kontakta:

Jens Lindgren, Platschef på BRA Bygg
031-309 89 90
jens.lindgren@brabygg.se

Magnus Riemer, Koncernchef på BRA AB
031-89 44 02
magnus.riemer@brabygg.se

Intresserad? Kontakta oss