Hem
Logo of business

Copyright © All rights reserved

Logo of business
Nyheter

Team BRA motionerar för Cancerfonden – siktar på att samla in 500 000 kronor under 2021

Team BRA motionerar för Cancerfonden

2021-03-07

Tankarna om att skapa Team BRA började redan under hösten 2020. Billström Riemer Andersson AB, BRA, har under de senaste åren arbetat med kampanjer för Rosa bandet och Mustaschkampen men ville från och med 2021 ta ett bredare grepp kring samarbetet med Cancerfonden. Under slutet av förra året lades därför förslaget om Team BRA fram - något som mottogs väl av både medarbetare och partnerföretag.

Team BRA består i dag av BRA och 26 lokala partnerföretag i Göteborgsregionen. Tillsammans ska de under 2021 arbeta för att öka motiveringen till ett hälsosammare liv hos sina medarbetare samtidigt som de har satt målet att samla in 500 000 kronor till Cancerfonden. Teamet kommer under året genomföra träningsevent, motionslopp och tävlingar under det gemensamma namnet.

- När vi började planera för Team BRA var det såklart svårt att sätta en målsumma men vi landade i att 500 000 kronor är en bra start. Vi vill att det skulle vara en utmaning för oss men samtidigt en rimlig summa som vi faktiskt kan nå, säger Magnus Riemer, VD och koncernchef på BRA bygg.

Donationerna till insamlingen kommer under året bestå av ett stort antal bidragsgivare, både internt inom partnernätverket men också genom externa givare i form av medmotionärer.

- För att starta vårt team och kickstarta året valde vi att ge våra medarbetare på BRA en julklapp i form av en startsumma i vår teamshop hos Trimtex. När de gör ett köp i shopen kommer vi matcha deras ordersumma och skänka lika mycket till Cancerfonden genom Team BRA, säger Magnus Riemer.

Partnerföretagen i teamet kommer även donera en årlig startsumma till insamlingen. Hur stor summa som doneras bestäms dock av företagen själva.

- Att vara med i Team BRA ska vara roligt och motiverande, inte ett tvång. Därför valde vi att inte bestämma någon specifik årlig summa för våra partnerföretag. Det är en avvägning de själv får göra, beroende på hur mycket de känner att de kan bidra med.

Främja träningsmotivationen
Teamsatsningen handlar dock inte bara om att samla in pengar till Cancerfonden, det ska även bidra till en ökad träningsmotivation hos medarbetare. Enligt Cancerfonden kan tre av tio cancerfall motverkas genom en hälsosam livsstil och motion, något som låg i grunden för teamets första utmaning för året.

Under två veckor i februari utmanades partnerföretagen och dess medarbetare att gå två kilometer per dag. Dessa sträckor registrerades genom Cancerfondens appfunktion "löpbandet", och en målsättning per företag sattes beroende på mängden medarbetare.

- Vi är ungefär 300 medarbetare på BRA så därför satte vi målet att vi tillsammans skulle kunna registrera 840 mil på dessa 14 dagar. Eftersom det var vår första utmaning inom teamet valde vi på BRA också att vi skulle sponsra varje registrerad kilometer inom företaget med fem kronor. Det har varit väldigt uppskattat, både internt hos oss och av våra partners.

Trots den rådande pandemin har Team BRA ett späckat aktivitetsschema framför sig. Alternativa lösningar för inställda träningsevenemang kommer att genomföras.

- Förhoppningsvis kommer Team BRA kunna genomföra något av de traditionella loppen under året trots att vi lever i en pandemi. Göteborgsvarvet har exempelvis redan nu flyttats till hösten och vi hoppas såklart att vi i Team BRA kommer kunna springa det på plats. Om det inte skulle gå så genomför vi dem tillsammans digitalt eller vid olika platser, just nu avvaktar vi och ser hur läget i samhället utvecklas.

Intresserad? Kontakta oss