Great Andoh International School

BRA AB har varit med och sponsrat ett skolprojekt i Ghana. I Ghana 28 km väst om Accra ligger Kasoa och Great Andoh International School. Idag är Great Andoh en väl fungerande verksamhet med barnhem och skola för ca 70 barn i åldrarna 1 till 14 år. Skolan som byggdes 2009 med hjälp av sponsorer och har blivit registrerad av Ghanas skolmyndighet. Vårt motto på Great Andoh är att barnen är föräldralösa men inte familjelösa.

Skolan fyller de krav som skolinspektionen kräver för att driva en verksamhet på kort sikt. På lång sikt kommer det dock att krävas mer för att vi ska få fortsätta driva både barnhem och skola. Mycket skulle dessutom behöva göras för att förbättra barnens miljö och trygghet.

Efter över två års förhandlingar fick vi äntligen köpa mark. Den nya skolan ligger i ett tryggare område ca 15 minuters bilresa från Kasoa.

BRA AB i Göteborg ansvarade för själva bygget. Ett ghanesiskt byggföretag har utfört jobbet med styrning från BRA AB. För deras engagemang och generositet är vi otroligt tacksamma och det kändes både tryggt och smidigt att de ledde projektet.

Intresserad? Kontakta oss