Byggentreprenad

Kreativa idéer blir till färdiga projekt

TJÄNSTER BYGG

Billström Riemer Andersson Bygg AB har allt från stora återkommande beställare och kunder till små engångsbeställare och kunder inom byggentreprenad. Främsta målgruppen är beställare i privata sektorn, men vi bygger även för kommunala bolag. Enskilda privatpersoner tillhör inte vår främsta målgrupp. Vi har valt att i första hand vända oss till privata företag i Göteborg med omnejd.

Vi fokuserar på alla former av helhetsåtaganden. Målsättningen är att genom kompetenta och engagerade medarbetare sätta kunden och projektet i fokus och på så sätt skapa ett förhållande och ett projekt som uppfyller kundens förväntningar. Bolaget har lagt stor vikt vid att skapa en god ekonomisk stabilitet i bolaget vilket skall borga för en trygghet i verksamheten.

BRA-koncernen består för närvarande av ca 175 anställda fördelat på ledningsgrupp, ekonomi/administration, träarbetare, betongarbetare, arbetsledare och platschefer och har en årsomsättning på ca 900 miljoner kr.

BRA AB har lagt stor vikt vid att skapa en god ekonomisk stabilitet i bolaget vilket ska borga för en trygghet i verksamheten. Under våren 2011 utökades ägarkretsen ytterligare med DadBro Holding AB, som ägs av David Wallenstam och Christian Wallenstam.

Inom byggservice arbetar vi med projekt i de mest varierande slag. Alltifrån mindre serviceprojekt till större byggnationsprojekt. Gruppen arbetar även med lokalanpassningar för kontor och lokaler för fastighetsbolag i främst stor Göteborg allt för att tillgodose våra kunders behov. Gruppen leds av Magnus Andersson tillsammans med arbetsledare och ca 10 stycken hantverkare.

BRA_koncern1

Affärsidé

Genom att sätta kunden i fokus och erbjuda våra kunder kvalitativa lösningar inom byggsektorn, engagemang, kompetent personal, öppenhet och lyhördhet ska vi vara den starkaste aktören på den västsvenska byggmarknaden.

Vision

Vi ska expandera men samtidigt bibehålla dagens lönsamhet, det mindre företagets fördelar och fortfarande vara personligt för våra beställare.

Mål

Vi har väl uppfyllt önskade mål som sattes upp vid företagets nybildande. Det övergripande målet i dagsläget är att växa men att samtidigt behålla en god lönsamhet. I målet att växa ligger delmål att hitta fler personer som kan komplettera företaget och fortsätta utveckla vår affär och vår positiva laganda.

Våra mål anser vi vara uppnåbara då vi idag ser att vi har stora möjligheter till ökad orderingång och kontinuerligt anställer nya medarbetare samtidigt som vi ser att lönsamheten i projekten och företaget i stort är god. Företaget har sedan starten befunnit sig i en expansionsfas. Expansionen kommer fortsätta om än inte i samma takt.

 

VD OCH KONCERNCHEF
Magnus Riemer
Tel: 031-89 44 02
E-mail: magnus.riemer@brabygg.se

vVD
Anders Billström
Tel: 031-89 44 01
E-mail: anders.billstrom@brabygg.se

AVDELNINGSCHEF
Niklas Andersson
Tel: 031-89 44 04
E-mail: niklas.andersson@brabygg.se

HR-CHEF
Karin Ek
Tel: Tel: 031-894410
E-mail: karin.ek@brabygg.se

AVDELNINGSCHEF
Magnus Andersson
Tel: Tel: 031-89 44 03
E-mail: magnus.andersson@brabygg.se

AFFÄRSUTVECKLING
David Wallenstam
Tel: Tel: 031-89 44 35
E-mail: david.wallenstam@brabygg.se

EKONOMICHEF
Jeanette Aresund
Tel: Tel: 031-89 44 08
E-mail: jeanette.aresund@brabygg.se

STYRELSEORFÖRANDE

Anders Billström

 

 

 

 

STYRELSELEDAMOT

Magnus Riemer

 

 

 

 

STYRELSELEDAMOT

Magnus Andersson

 

 

 

 

STYRELSELEDAMOT

Niklas Andersson

 

 

 

 

STYRELSELEDAMOT

David Wallenstam

 

 

 

 

BKH_sponsor

STOLT HUVUDSPONSOR FÖR BK HÄCKEN

BRA AB har sedan 2010 varit stolt huvudpartner till BK Häcken. Ett samarbete som bland annat har krönts med ett allsvenskt silver. Våra värderingar stämmer väl in på föreningen BK Häcken och vårt samarbete är sedan länge utvecklande för bägge parter.

– Vi är oerhört glada att fortsätta samarbetet med BRA AB. Vi har ett utmärkt samspel och ser att vi tillsammans verkligen stärker varandras varumärken. BRA AB är ett företag vi är stolta över att ha på bröstet, säger BK Häckens marknadschef Marcus Jodin.

– BRA AB är stolta och glada över att vara huvudsponsor till BK Häcken och vara en del av klubbens sportsliga framgångar. Det är roligt att vara med och bygga vidare på

klubbens positiva utveckling som i många avseenden liknar vår egen, säger Anders Billström.

 

Tjörnrunt_sponsor

STOLT OFFICIAL PARTNER TILL TJÖRN RUNT

BRA Bygg AB kliver in som OFFICIAL PARTNER till Tjörn Runt by COWI.

Tredje lördagen i augusti genomförs alltid Tjörn Runt. Segeltävlingen där olympiamästare och familjeseglare samsas på samma bana och tävlar under samma förutsättningar. Rundningsmärket är ön Tjörn på Västkusten.

Tjörn Runt arrangeras av SSS Arrangemang AB ett av Stenungsunds Segelsällskap helägt aktiebolag som under 2015 ingick i ett samarbete med eventbolaget Templar Events AB för att långsiktigt utveckla Tjörn Runt by COWI. I botten av samarbetet ligger en ny vision för Tjörn Runt 60år med målet att utveckla tävlingen både på vatten och på land fram till år 2023.

Att BRA Bygg kliver in just i detta skede är väldigt bra för tävlingens framtida utveckling samtidigt som BRA Bygg ser samma utvecklingsmöjligheter som vi gör med Tjörn Runt by COWI och att arrangemanget kan växa både på längden, bredden och på djupet, säger Mikael Holgersson på Templar Events AB.

Vi är övertygade om att BRA Bygg kan tillföra en hel del nytänkande i vårt arbete med att uppnå vår vision säger Lars Berglund, ordförande i SSS Arrangemang AB

I Seglingen jobbar man i lag med rätt man på rätt plats och med Templar Events som drivande ny medarrangör av tävlingen som har samma syn som oss, att man kan utveckla allt för att göra saker bättre. Alt detta inför 60 års jubileum om bara några år kommer bli en spännande resa, säger Magnus Anderson på BRA Bygg.

Extra kul är det att visa sig på havet där vi nu också exploaterar Knarrholmen i Göteborgs södra skärgård, Avslutar Magnus Andersson

www.tjornrunt.se

Sponsring_Ghana

VÅRT SOCIALA ENGAGEMANG

Ghana International School, Africa

BRA AB är med och sponsrar skolprojekt i Ghana, Afrika. I Ghana 28 km väst om Accra ligger Kasoa och Great Andoh International School. Idag är Great Andoh en väl fungerande verksamhet med barnhem och skola för ca 70 barn i åldrarna 1 till 14 år. Skolan som byggdes 2009 med hjälp av sponsorer och har blivit registrerad av Ghanas skolmyndighet. Vårt motto på Great Andoh är att barnen är föräldralösa men inte familjelösa.

Skolan vi har idag fyller de krav som skolinspektionen kräver för att driva en verksamhet på kort sikt. På lång sikt kommer det dock att krävas mer för att vi ska få fortsätta driva både barnhem och skola. Mycket behöver dessutom göras för att förbättra barnens miljö och trygghet. Därför har vi som mål att bygga en helt ny skola så snart som möjligt. Efter över två års förhandlingar har vi äntligen fått köpa mark. Den ligger i tryggare område ca 15 minuters bilresa från Kasoa.

BRA AB i Göteborg ansvarar för själva bygget. Ett ghanesiskt byggföretag kommer utföra jobbet men med styrning från BRA AB.

För deras engagemang och generositet är vi otroligt tacksamma och det känns både tryggt och smidigt att de leder projektet.

Barncancerfonden

Fortlöpande arbete och utveckling av vårt arbete inom kvalitet, miljö och arbetsmiljö pågår ständigt. Med hjälp av BMG Trada Certifiering blev BRA-koncernen under hösten 2014 ISO certifierade i enlighet med ISO 14001, ISO 9001 och OHSAS18001.

ISO-CERT

Affärsområden

Projekt och Referenser

Nytt huvudkontor BRA

Vi bygger BRAs nya huvudkontor

Läs mer
Åby Arena

Vi bygger nya Åby Arena

Läs mer
Eklanda Screen nybyggnation

Nybyggnation av kontor och produktionslokal åt Eklanda Screen.

Läs mer
Volvo PVD

Nybyggnation av kontor på 25 000 kvm

Läs mer
Hedin Bil Kungsbacka

Nybyggnation Hedin Bil i Kungsbacka

Läs mer

Nyheter

2017
04/14
Vi bygger BRAs nya huvudkontor
BRA bygger nytt kontor i Mölndal. Byggnationen av BRAs kontor startar i september 2017 med inflyttning till 1 september 2018. Kontoret kommer att vara beläget på Jolen i Mölndal och är på totalt 3400m2.
Läs mer
2017
04/12
ÅBY Arena
BRA Bygg har fått i uppdrag av Klövern och Åby Travsällskap att uppföra ÅBY Arena, en order på ca 440miljoner. Projektets storlek är ca.
Läs mer
2017
03/08
BRA Bygg AB bygger ny anläggning åt Eklanda Screen
BRA Bygg AB har fått i uppdrag att bygga nytt kontor och produktionslokal åt Eklanda Screen. Tomten ligger utmed 158 och har ett mycket bra skyltläge.
Läs mer
2017
01/27
BRA Bygg AB bygger ny anläggning åt Hedin Bil
Vi har fått i uppdrag att uppföra en ny Ford anläggning för Hedin Bil i Kungsbacka. Anläggningen kommer ligga längs Arendalsleden och är på 2.
Läs mer
2016
10/05
Renew etablerar i Solsten
BRA Bygg har tecknat avtal med Renew om att bygga ca 5.800kvm i Solstens Industriområde som ligger precis vid riksväg 40, Mölnlycke. Byggnaden omfattar kontor, lager och produktion för Renews verksamhet inom innebandy.
Läs mer
Fler pressreleaser

Jobba hos oss

Vi är alltid intresserade av att träffa kompetenta och drivna personer inom bygg-, markentreprenad eller fastighetsexploatering. Om du vill komma i kontakt med oss, maila oss på karin.ek@brabygg.se och berätta om dig själv. Bifoga gärna ditt cv.

Du är välkommen att höra av dig med frågor till Karin Ek. Din ansökan skickar du till: karin.ek@brabygg.se